Cytat:
|
To jak leczenie wrzodów pudrem, poprawi samopoczucie co najwyżej.
|
Może i masz rację, a raczej na pewno masz rację ALE nie będę pakował znowu w ten samochód tysiącami ... kupiłem go 2 lata temu za prawie 16000 zł. i w przeciągu dwóch lat od daty zakupu włożyłem w niego prawie 7000 zł (sprzęgło,wtryski,alternator) ... wymian olejów i eksploatacji takich jak filtry, zużyte tarcze, drążki stabilizatora, akumulator, świece żarowe etc już nawet nie liczę bo w każdym aucie to występuje ... dolałem wczoraj ten ceramizer na wszystko jedno i już po 30km. widzę efekt w postaci cichszej pracy silnika (nie, to nie placebo), zaszkodzić nie zaszkodzi a może trochę zaleczyć.
Sprawdziłem olej dzisiaj rano i jest prawie na max, ciekawe ile - i czy - ubędzie coś za miesiąc.
Bump:
Cytat:
|
mnie się wydaje na 700% mało autentyczny, prosto policzyć, masz rocznik 2003, w 2005 miał 67000 czyli 33500 rocznie x 8 lat (tyle miał jak go kupiłeś)=268000+ 40000 które Ty zrobiłeś = 308000 (około a jak znam życie, to i więcej) i to jest realny stan licznika do objawów jakie opisujesz
|
Nie wiem , liczyłem sobie na podstawie wpisów w książkach serwisowych ile miesięcznie/rocznie czasami robił - wychodzi na to, że np. w jednym miesiącu przejechał 1500 km. więc pewnie jeździł tylko do pracy, a w innym miesiącu zrobił 8000 km. bo pojechał na wczasy z rodziną za granicę. Więc takie liczenie jak w/w jest niemiarodajne trochę , uśredniłem przebiegi jakie wykonywał "od-do" i wyszło mi że jeżeli przebieg miałby być autentyczny to od 2005r. do daty zakupu w 2011r. powinien robić max. ok 1100km/miesięcznie ... mi też trochę to podejrzanie wygląda ale z drugiej strony przez ostatnie parę lat to mondeo stało na podwórku i służyło tylko na ot takie podjazdy, bo gościu kupił żonie Volvo, a sobie Audi i eksploatowali te nowsze. To znajomy znajomych i wpisał na FV zakupu przebieg auta więc może nie byłby taki głupi żeby sobie robić problemy ... i tak już musztarda po obiedzie, nawet jak cofnął to mu teraz nic nie zrobię tylko trzeba myśleć żeby autko jeździło. Trochę offtopic się robi bo nie o tym post
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.