Odp: Słaby i dużo pali...
tak filtry oleje ok. kable swiece i cewka maja zrobione niecałe 10000km
świece motrocraft platuinum
kable ngk
cewka beru
po wymianie bez zmian
tak samo sonda nowa ale tak stara miezyłem miernikiem i oscylowała pomiedzi 0,2 do 0,9v wiec wszystko ok
alternator tez sprawdzałem mam nawet dwa i obydwa miałem u elektryka niby wszystko ok podmieniam je i bez zmiany objawów.
według mnie ładowanie troche słabe 13,55-13,6 volta niezmienne cvzy dodam gazu czy powłaczam wszystko czy nie zmienia sie tylko o 0,05 v jak widzicie ale to chyba normalne
tylko tak jak mówie jak dla mnie troche słabe dziwne czemu tak jest... powinno byc przynajmiej 13,9 minimum a 14,2 to spoko
kompa tez sprawdzałem zero zimnych lutów wtyczka ok
pozatym wszystkie wtyczki przy silniku od wszystkich czujników jakie znalazłem popryskałem preparatem kontakt s61 usówa i zapobiega zaśniedzieniu
sprawdzałem takrze czujnik ciśnienia wspomagania jak go odłaczam to podskakuja nieznacznie obroty, to jest objaw ze jest ok mam drugi na podmianke i nic objawy bez zmian
krokowca tez mam na podmianke nic nie daje
czujnik map tez mam dwa podmianka nic nie daje
sprawdzałem rozrzad i bo jakiś czas temu zmieniałem pierscienie i uszczelniacze zaworów u zaprzyjaźnionego mechanika
ale załozyłem wszystkie blokady jak trzeba z bratem jest tez mechanikiem i rozrzad jest ok
sprawdziłem takze cisnienie na kazdym mam 17 atm już przy pierwszym strzale wiec to jest bardzo dobrze
juz z bratem nie wiemy co zrobic kazdy rozkłada ręce
|