Temat: [Focus 2004-2008] Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?
View Single Post
Stary 24-07-2013, 15:17   #188
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: Re: Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?

Cytat:
Napisał kazix771 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć,
Mam Ford Focus MK2 FL 2009 rok (2.0 benzyna) i jestem na etapie dokładania do niego tempomatu bo niestety nie był on w niego wyposażony. Chciałem zapytać o kwestie aktywacji. Wiem że trzeba aktywować tempomat w GEMie (strona 3), w HECu(strona 1) no i PCMie. Wcześniej jak się interesowałem tym tematem to aktywacja w PCM była możliwa tylko za pomocą IDSa ale teraz wyczytałem że nowy ELMConfig ma już możliwość czytania PCMa, czyli wychodzi na to że mogą już sam za pośrednictwem tego programu aktywować tempomat w sterowniku silnika? Jak tak, to która opcja odpowiada za tą funkcję? Czyżby to była opcja nazwana "Integrated Speed Control"?

Pozdrawiam,
tak, nowym ELMConfigiem da się to zrobić, choć sprawa nie jest prosta, tu opisałem
http://forum.fordclubpolska.org/show...&postcount=563
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem