Temat: [Focus 1998-2004] centralny zamek - nic nie działa
View Single Post
Stary 25-07-2013, 14:57   #42
kasai69
ford::beginner

Model: mondeo
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: centralny zamek - nic nie działa

Cytat:
Napisał Ruff Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam serdecznie.
Mam problem z CZ, gdzie kompletnie nic nie działa. Ani CZ, ani pilot, ani tylna klapa bagażnika z guzika na konsoli czy z pilota. Wszystko muszę otwierać z kluczyka.
Przejrzałem całe forum 'Focus' i temat ten był już nie raz poruszany. Jednak w większości przypadków usterka ustępowała po wymianie bezpiecznika, tego z tyłu puszki. Rozebrałem puszkę z bezpiecznikami, dokopałem się do tego samotnego bezpiecznika i się okazuje, że jest ok. Gdzie jeszcze mogę szukać problemu?
Z góry dziękuję za pomoc.
Mam dokładnie taką samą sytuację z tym że bezpiecznik F63 20A był spalony. Po wymianie na sprawny i nacisnięciu przycisku na pilocie centralny znowu "zdechł" i bezpiecznik się spalił. Wymieniłem na 25A i tego juz nie pali, ale centralny działa w ten sposób, że jest jakby przymulony i bardzo cicho i wolno zamyka (przedtem było słychac głośno jak zamyka) Głośno tak jek przedtem zamyka i otwiera tylko drzwi kierowcy i klape bagażnika a prawych tylnych drzwi wogóle nie zamyka ani nie otwiera. Co może byc przyczyną?
kasai69 jest offline   Odpowiedź z Cytatem