Temat: [Mondeo 2007-2014] panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...
View Single Post
Stary 27-07-2013, 21:40   #1231
tomaszwi
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Inne + Mustang VI cabrio
Silnik: 2.0
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...

Cytat:
Napisał pankrakus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
Taka opcja tylko w fabrycznym sprzęcie =>
a) działa z kluczyka
b) działa TAKŻE bez kluczyka
Wszekie zamienniki:
a) albo tylko z kluczykiem
b) albo bez kluczyka = działa bez względu na pozycję kluczyka
To motażysta decyduje jak chce podpiąć zamienne urządzenie
pozdrawiam
pankrakus

A jak to zrobić? Mam tak podłączone radio że włącza sie dopiero po przkereceniu kluczyka, a chciałbym aby działało nawet bez kluczyka.
Dzis dobrałem sie do radio myśląc ze wystaczy przepiąć zasialnie (tak jak było to dawniej, był przewód ACC, + i -) Niesety w kostce forda i adapterze znalazłem mase i 12V ciagłe i tak samo w rdio wchodzi +12 ciągłe i masa.
Tak wiec teoretycznie radio jest zasilane cały czas,a nie tylko gdy kluczyk przekręcony. Czy to dodatkowe pudełko ,emuCan zarządza włączaniem ?

RAdio mam takie, kolejne to kostka Forda, a ostatnie dwa to kostka co wchodzi do radia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tomaszwi ; 28-07-2013 o 10:07
tomaszwi jest offline   Odpowiedź z Cytatem