Temat: [Mondeo 2007-2014] panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...
View Single Post
Stary 28-07-2013, 09:01   #1233
dekoder
ford::average

Model: MONDEO MK4 GHIA
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 07
Domyślnie Odp: panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...

Cytat:
Napisał tomaszwi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak to zrobić? Mam tak podłączone radio że włącza sie dopiero po przkereceniu kluczyka, a chciałbym aby działało nawet bez kluczyka.
Dzis dobrałem sie do radio myśląc ze wystaczy przepiąć zasialnie (tak jak było to dawniej, był przewód ACC, + i -) Niesety w kostce forda i adapterze znalazłem mase i 12V ciagłe i tak samo w rdio wchodzi +12 ciągłe i masa.
Tak wiec teoretycznie radio jest zasilane cały czas,a nie tylko gdy kluczyk przekręcony. Czy to dodatkowe pudełko ,emuCan zarządza włączaniem ?

RAdio mam takie, kolejne to koszta Forda a ostatnie dwa to kosta co wchodzi do radia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Radio ma dwa zasilania
Stałe 12V dla trzymania pamięci i postacyjkowe do jego uruchamiania
Skoro radio włącza Ci się dopiero po przekręceniu kluczyka oznacza to że jest podpięte po stacyjce a nie jak piszesz pod stałe 12V
Zlokalizuj ten przewód postacyjkowy i go odłącz a podłącz stałe zasilanie
Jakiś schemat chyba masz w instrukcji co
dekoder jest offline   Odpowiedź z Cytatem