Ręce opadają, dziś też walczyłem bo wiadomo najlepszy odpoczynek w niedziele to podłubanie w mondziaku z nogami na ulicy w upalny dzień
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jako że dość z tym ABS nie mogłem to... pojeździłem z dziadem po okolicznej dzielnicy ostro hamując oczywiście tubylcy się denerwowali jak się nagrzały ostro to pomierzyłem opór i dwa ma 2.39-2.49 Ohma a 2 mam 5,73ohma i 7,24 Ohma
Teraz to już tylko niech się fachowcy wypowiedzą bo ja zgłupiałem. Nie ma bata żeby 2 na raz padły i to po przekątnej. Wiadomo że to cewka, normalna sprawa, czy z temp. zmienia się wartość rezystancji czy jest stała !!! bo ja za głupi chyba do forda jestem ;(
I do znawców czy kontrolka ABS to tylko elektronika bo mam z tydzień długą trasę 500 km w 1 stronę, brak ABS to pikuś ale jak coś nie tak z hamulcami to wole przepłacić ale je mieć. Czy w fordzie (nieszczelności, płyn,ciśnienie ... techniczne sprawy) to kontrolka czerwona ręcznego ? czy też ABS ?