Cytat:
|
Typowy objaw padu wtryskiwaczy. 5 bieg i gaz opór z niskich obrotów. Sprezynka oznacza ich koniec.
Ja bym go wystawił na aukcje zanim zaczniesz w niego pakować kasę lub prosto na szrot bo naprawa w Uk tego auta jest nieopłacalna.
|
Podłączyłem dzisiaj pod kompa, mechanior sprawdzał ciśnienie na listwie utrzymując 5000rpm i patrzył po jakim czasie auto zgaśnie. Ciśnienie na listwie wyszło z tego co powiedział 1050 bar a powinno być podobno 1600 bar.
Sprawdził wtryski i powiedział że 2 wtrysk przepuszcza "w ch**" paliwa do przelewu i dlatego występuje taki spadek ciśnienia. Powiedział również żeby zrobić ten jeden wtrysk i sprawdzić filtr paliwa na obecność opiłków. Jak po rozcięciu filtra opiłków nie będzie to się nie przejmować.
Po czym pojechałem do domu, zgasiłem auto. Po 3 godzinach jak chciałem jechac na zakupy to auto odcinało już przy 1800rpm. (tak jakby nie dostawał paliwa wystarczająco) zaczął również czasami przy odpaleniu klekotać tak jakby na 3 cylindry.
Robić jak mówi mechanior? Wymianiać wtrysk? Filtr jutro będę już miał to sprawdzę.