Temat: [Focus 2004-2008] Podmiana zegarów z temp. zew.
View Single Post
Stary 31-07-2013, 22:47   #150
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Podmiana zegarów z temp. zew.

Myślę, że niebieskie też wyglądałoby fajnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Za to zielone na pewno jest oryginalne, bardzo oryginalne i ładne.

Ja chociaż zarzekałem się, że zielony pozytyw lepszy od czerwonego negatywu kiedyś teraz twierdzę, że jednak czerwone górą.

Jestem świeżo po zakończeniu operacji "czerwonka", która z przerwami trwała ponad dwa lata. Jedyne zielone, które mi się zostało, to podświetlenie zapalniczki, ale i na to jest już plan.

Wymiana radia Plug and Play.

Wymiana zegarów bezbolesna, ale to dzięki temu, że tedi_k naprawdę wie co robi.

Panel klimy przysporzył trochę kłopotu, ale dzięki kolegom z forum i nieocenionym wskazówkom kolegów zza wschodniej granicy w końcu poszło i działa do dziś nie tylko u mnie.

Wymiana diod w przełącznikach szyb dla pasażerów i podgrzewaniu szyby poszła gładko, w sterowaniu szybami dla kierowcy i lusterkami było już zabawniej, ale po rozszyfrowaniu co to za LED poszło już z górki, chociaż nie bez strat w diodach.

Najwięcej namęczyłem się z przełącznikiem świateł, ale w końcu działają wszystkie, chociaż i tak będę to jeszcze raz przerabiał, aby podświetlić też podpowiedzi do włączania świateł przeciwmgłowych oraz aby wszystkie diody oprócz podświetlenia środkowego przełącznika były podłączone pod ściemniacz, bo mi się za mocno w szybie z boku to w nocy odbija.

Dużo lepiej to teraz wygląda, szczególnie w nocy.

Z plusów:

Zegary bardziej czytelne

Podświetlenie działa w dzień i w nocy, nie tak jak w przedliftowych gdzie paliło się tylko podświetlenie wyświetlacza (bynajmniej u mnie) i jak się zimny lut na jednym pinie w przełączniku zrobił to 400km jechałem nie wiedząc ile tak naprawdę jadę.

W panelu klimy lepiej jednak sprawdzają się pokrętła niż guziki do temperatury i nie wygląda jak niewiadomoco

Radio gra lepiej, wygląda lepiej, obsługuje MP3, Aux, A2DP, USB (te dwa po dołożeniu modułu BT).

Podświetlenie radia gaśnie po zamknięciu samochodu

Z minusów:

Podświetlenie wyświetlacza zegarów nadal nie gaśnie po zamknięciu auta, bynajmniej nie od razu. Czyli zamiast 4 zielonych cm kwadratowych świeci się 40 czerwonych.

Podświetlenie przełącznika świateł trzy razy bardziej odbija się w szybie kierowcy.

Innych na razie nie zauważyłem.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DSC_8886.jpg (77.7 KB, 507 wyświetleń)

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem