View Single Post
Stary 31-07-2013, 23:10   #32
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Klimatyzacja kraków - gdzie dobrze i tanio?

Cytat:
Napisał konrad_b Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://allhappy.krakow.pl/kontakt.html
mają dobre opinie, ale tanio nie będzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Byłem dzisiaj u nich. Wygrali terminem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem jechać do Swift, ale krążą opinie, że po podziale na dwie firmy jedna z nich spadła z jakością (tylko nie wiem która serwis czy klima), poza tym dwa dni dłużej bez działającej klimy w obecnych warunkach pogodowych nie dawałyby mi spać ani jeździć.

Po bardzo skrupulatnym zarysowaniu problemu mechanik odkręcił co trzeba, znalazł wyciek praktycznie od strzała, zaoferował trzy opcje do wyboru z których wybrałem sobie najbardziej uzasadnioną ekonomicznie. Właściciel przedstawił kosztorys - 320 PLN za oblutowanie nita, który puszczał, ciśnieniowy test szczelności i uzupełnienie czynnika (zostało ok. 150g z 600g wymaganych).

Klima działa, chłodzi jak trzeba, kompresor już się tak nie męczy, autko odzyskało trochę wigoru przy włączonej klimie - wcześniej była przepaść.

Z cen z tego co pytałem, to serwis około 80PLN w tym było chyba 100g czynnika, za każde kolejne 100g coś ponad 10, może nawet 20. Za odgrzybianie i wymianę filtra przeciwpyłkowego 70PLN + cena filtra.

Jak dla mnie do zaakceptowania, szczególnie, że z rozmowy wygląda na to, że przynajmniej oni wiedzą jak klimatyzację serwisować i jak o nią dbać, a nie kupili maszynkę za X złotych i może przeczytali instrukcję do niej, a może i nie.

Pusto to tam nie było, co też raczej na ich korzyść świadczy.

Polecam

OFFTOPIC:
Przy okazji przejechałem się dwa razy tramwajem linii 23 w tę i we wtę do i z pracy i tego pajaca, który wymyślił materiałową tapicerkę na obicia kubełków, bo ani krzesłem, ani tym bardziej fotelem bym tego czegoś do siedzenia w tramwaju nie nazwał, posadziłbym w tym tramwaju i kazał mu cały dzień w tym smrodzie i upale jeździć.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem