Witam.Mój problem z mondeo 2.0 tdci/115km 2003 (168000 km)polega na tym iz auto odpala na 2 sekundy i gasnie.I tak cyklicznie. Kontrolka od immo w zegarku po przekreceniu kluczyka gaśnie. Po podpięciu pod komputer wykazuje błąd P0335 czujnik A położenia wału korbowego.Wymieniłem czujnik na nowy i nadal to samo.Podmieniłem czujnik wałka rozrządu, to samo. Wykonałem osobno instalacje od tych czujników do komputera lecz nadal to samo.Dzisiaj podmieniłem sterownik silnika ( pod zderzakiem) i nadal to samo.Auto odpala ,gaśnie i za każdym razem jeden i ten sam błąd czujnik położenia wału.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Układ paliwowy odpowietrzony,ciśnienie na listwie podczas odpalania w granicach 350 bar,EGR rozłączony od kolektora ssącego,wtryski sprawdzone ,nadal to samo.
Jedno co zaobserwowałem i mnie to mocno zastanawia to jak rozłączę czujnik wału auto nie chce nawet na chwile odpalić,ta sama sytuacja jest po odpięciu czujnika wałka rozrządu, po podpięciu dwóch czujników pali na dotyk lecz tylko na 2 sekundy.
Proszę o jakieś podpowiedzi bo już od tygodnia z nim walczę i powoli się poddaje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.