Cytat:
|
Radio ma dwa zasilania
Stałe 12V dla trzymania pamięci i postacyjkowe do jego uruchamiania
Skoro radio włącza Ci się dopiero po przekręceniu kluczyka oznacza to że jest podpięte po stacyjce a nie jak piszesz pod stałe 12V
Zlokalizuj ten przewód postacyjkowy i go odłącz a podłącz stałe zasilanie
Jakiś schemat chyba masz w instrukcji co
|
Rzeczywiście standardowa kostka ma dwa zasilania, jedno stałe drugie po stacyjce, stąd też radio wie że ma sie gasić po zgaszeniu auta i wyjęciu kluczyka. Miałem Eonona i ten sam problem. Prześwietliłem kostke w mnd4 i... ford zlikwidował pin z zasilaniem po stacyjce i jest tylko jedno zasilanie stałe. Skąd więc radio fabryczne wie że ma sie gasić jak również eonon wcale nie działa po wyjęciu kluczyka mimo że ma stałe zasilanie ? Otóż sterowanie przeniesione jest na magistrale CAN (piny CAN-H i CAN-L). Stąd fabryczne radio dostaje cyfrowy komunikat że ma sie zgasić. Eonon natomiast ma ŹLE wykonaną czerwony moduł zwany Dual CANBUS. Po kablach zobaczycie że stałe zasilanie wchodzi do modułu i wychodzi do radia, czyli moduł steruje całym zasilaniem i mimo że dostanie komunikat zgasić radio bo zgasło auto to ucina na stałe zasilanie do radia... "dzięki niemu" też nie ma pełnej synchronizacji z Conversem, nie można sterować stacjami z poziomu kompa pokładowego, nie ma rds na conversie...
Próbowałem ominąć moduł z zasilaniem i wpiąć bezpośrednio do radia i efekt jeszcze gorszy. Musiałem gasić i włączać za każdym razem radio jak wychodziłem z auta...