Odp: wskazówka temperatury silnika ciągle za czerwonym polem
Zrobię to na części używanej plus nowy czujnik, ciekawe ile wyjdzie i dam znać. Okazało się że poprzedni właściciel coś kleił przy tym czujniku i kolektor ssący tzn jakiś plastik tam jest w takim stanie że nie da się założyć nowego czujnika i tamtędy wycieka płyn. Sam się nie znam na tyle więc nawet nie wiem czy tak jest w rzeczywistości. Co o tym myślicie ? Dodam jeszcze, że wtedy przy mocno nagrzanym silniku podczas dodawania gazu na biegu słychać było głośny hałas coś a'la dziurawy tłumik, ostre charczenie tylko przy dodawaniu gazu z przodu od spodu. Do dzisiaj już tego nie słyszałem, ale też nie jeździłem już nigdzie daleko tylko na warsztat i do sklepu. Dobrze mi się nim jeździ zawieszenie jest zrobione i hamulce wnętrze gitara silnik też, ale mam niepowtarzalną okazję sprzedać go w bardzo dobrej niepowtarzalnej cenie. zastanawiam się tylko nad sprzedażą, usterkę robię priorytetowo. 1.3 Efi Endura rok 97. Jedyna rzecz o której wiem że jest do zrobienia to poduszka pod skrzynią, kolega daje 3200zł co sądzicie ? Oc na 8 miechów.
Ostatnio edytowane przez KaroleR ; 03-08-2013 o 15:28
|