Temat: [Focus 2004-2008] Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?
View Single Post
Stary 04-08-2013, 15:48   #220
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?

Cytat:
Napisał amoebaFCP Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...No i jeszcze pytania uzupełniające Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- co to za parametr "Axle ratio" (za co odpowiada);
- "Tire size" ma wartość 833. Z ciekawości wpisałem rozmiar opon jakie mam 205/55/R16 (takie powinny być wg. dokumentacji). Nacisnąłem "Calculate" i wynik wyszedł 838 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kto i czemu tu oszukuje? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po prostu miałeś wpisany inny rozmiar opon. Ten parametr odpowiada za dokładność pomiaru prędkości i przejechanego dystansu. Różnica na poziomie 0,5% jak u Ciebie nie ma żadnego znaczenia! Oczywiście można sobie wpisać dokładnie tyle, ile wychodzi z przeliczenia rozmiaru aktualnych opon.

Cytat:
Napisał amoebaFCP Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
No i siłą rzeczy sprawa mojego tempomatu znowu przechodzi w tryb hibernacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trzeba poczekać, na obsługę SID83MGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No, chyba że ja robię coś źle.

Właśnie dopisałem się do listy chętnych i oczekującychGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tedi_k mógłbyś powiedzieć jak długo czekałeś, jak z płatnoścą i dostawą?
Nie jest wykluczone, że SID83M to jakaś mutacja SID202/206... Jeśli czytanie przeszło bez problemu, to może Siergiej zrobi też zapis. Choć on to próbuje "na stole" i ilość możliwych sterowników zaczyna być problemem!
(nie wiedziałem, że SID83M istnieje... dotychczas spotykałem opisy SID803/803A).
A tak na marginesie - problem SID83M został zgłoszony u rosyjskich kolegów ze Słowacji... http://ffclub.ru/topic/326054/go_post/14306664/

Co do ELS27 - ja i mayak byliśmy wśród grupy inicjalnej - mamy moduły z pierwszej 10 wyprodukowanych...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 04-08-2013 o 16:22
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem