Propozycja instalacji do Focusa mk2 1.6 od nagaz-u
Witam,
chciałem założyć instalacje do Focusa Mk2 1.6 100KM, 2007r i wysłałem zapytanie do firmy nagaz w łodzi (słyszałem że najlepsi w okolicy). Oto co mi odpisali:
W odpowiedzi na zapytanie o instalację gazową do Forda Focusa 1.6, 100 KM z 2007 r. proponujemy 3 opcje instalacji gazowej:
1. instalację sekwencyjnego wtrysku gazu w fazie lotnej IV generacji z elektroniką sterująca polskiej firmy AC system Stag 300-4 ISA2 z reduktorem AC R01 oraz wtryskiwaczami AC W01.
Koszt całkowity to 3000 zł.
Opcja do instalacji AC Stag:
- pakiet gwarancja na 3 lata (z limitem 100 000 km) - 200 zł
- wtryskiwacze Hana EG2000 - 400 zł
2. instalację sekwencyjnego wtrysku gazu w fazie lotnej IV generacji włoskiej firmy Landi Renzo system Omegas.
Koszt całkowity to 3400 zł.
3. instalację sekwencyjnego wtrysku gazu V generacji w fazie ciekłej holenderskiej firmy Vialle system LPfi.
Koszt takiej instalacji wynosi około 6500 zł (zależny jest od kompletacji, kursu Euro i wielkości zbiornika - do ustalenia przy oględzinach pojazdu).
System na zamówienie - realizacja około 30 dni.
Cena obejmuje:
- zbiornik toroidalny w miejsce koła (we wnęce koła zapasowego),
- system lubryfikacji gniazd zaworowych Flash Lube z mechaniczna regulacja dawki (nie dotyczy systemu Vialle),
- pokrowiec na koło zapasowe przy zbiorniku toroidalnym w miejsce koła zapasowego,
- tankowanie gazu w ilości niezbędnej do uruchomienia instalacji,
- gwarancję na okres 24 miesięcy,
- gwarancję na okres 24 miesięcy lub 100000 km przebiegu pojazdu w zależności co pierwsze wystąpi (system Vialle).
Co sądzicie o zaproponowanych opcjach - cenie i podzespołach? Zna ktoś może jakieś alternatywne, dobre miejsce gdzie w łodzi można założyć instalacje?
|