Cytat:
|
Masz uchwyt lusterka pasujący pod fotochrom - musisz chwycić za podstawe lusterka i spróbować całość przekręcić o nie całe pół obrotu. Nowe lusterko fotochrom na miejsce i podłaczenie minusa, plusa po stacyjce i plusa po wstecznym założyć maskownice zasłaniająca stopke lusterka i czujnik... i po robocie
|
Cytat:
|
Trochę go zasłania wtyczka od czujnika deszczu, ale nie zdejmując lusterka nie jestem w stanie jej wyjąć
Czy znacie takie mocowanie? Czy ono rzeczywiście jest inne? I jak to lusterko odczepić?
|
Masz kolego standardowe mocowanie do szyby jak chyba już we wszystkich fordach na świecie (pewnie nawet tych podrabianych w ChRL
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), więc nie będziesz miał kłopotu z dokupieniem - na alledrogo chodzą od 50 zł w górę!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Warto poszukać takiego z wtyczka i kawałkiem instalacji od razu - odpada problem z kombinowaniem podłączenia! Tak naprawdę to żadna filozofia i wystarczy podłączyć: +12V ACC (po zapłonie) i 31 czyli masę. Sygnał o włączeniu wstecznego nie jest niezbędny do działania fotochromu - ma za zadanie zablokować ściemnienie lusterka przy cofaniu w nocy i tyle!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja zamontowałem już kilka lusterek w swoich autach np w FF założyłem lusterko od bemki: wszystko jest identyczne (chodzi głównie o mocowanie!), bo tak naprawdę to chyba jest jeden producent na Eu!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety dopóki nie podłączysz zasilania i nie przetestujesz w nocy to nie będziesz miał pewności czy lusterko, które kupiłeś jest sprawne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Te lusterka najnowsze są bardziej czułe, szybciej i mocniej się przyciemniają (tak wynika z moich obserwacji), niż te np. z 2007/8.
Cytat:
|
Masz uchwyt lusterka pasujący pod fotochrom - musisz chwycić za podstawe lusterka i spróbować całość przekręcić o nie całe pół obrotu. Nowe lusterko fotochrom na miejsce i podłaczenie minusa, plusa po stacyjce i plusa po wstecznym założyć maskownice zasłaniająca stopke lusterka i czujnik... i po robocie
|
a ten opis już prostszy być nie może - to łatwizna!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko zwróć uwagę na samo mocowanie - muszą być sprężynki (w starszych były w postaci blaszek, w nowszych w postaci drutu) ułożone w "trójkąt"1! A i bardzo ważne: lusterko należy obrócić równolegle do powierzchni szyby! Jak zaczniesz je przeginać na boki to masz duże szanse na pękniecie szyby!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.