View Single Post
Stary 08-08-2013, 09:15   #7
patiomkin11
ford::average

Imię: Grzesiek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 16V 101KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Brak mocy 1.6 ZETEC-SE czym spowodowane ?

Prawdę mówiąc nie wiem jakie powinny być prawidłowe wartości odczytów. Autocoma ubił mi znajomy i teraz tylko chiński ELM mi został. Gdzie można znaleźć, jakie powinny być prawidłowe dane? Tym pseudo interfejsem, można coś sprawdzić?

Odnośnie naprawy:

Doprowadzony do szewskiej pasji sytuacją na drodze - objechała mnie jakaś popierdółka , kupiłem przewody i cewkę (coś chińskiego pewnie).

Nie wiem czy to normalne, ale silnik się wyciszył, lepiej idzie - ale to tylko może złudzenie, więcej pedału gazu mam pod nogą - wcześniej musiałem dusić.

Co mnie niepokoi, to przy schodzeniu z obrotów, lekko zadrży i wchodzi na wolne obroty. Tego pseudo krokowca (nie wiem dlaczego go tak nazywają, bo koło krokowego silnika to to nie leżało...) też czyściłem.
Dodatkowo przeczytałem że najlepiej wstawić przewody Motocrafta i takie zamówiłem. Świece mam NGK platinum, ale z tego co widzę są platinum dla gazu i dla benzyny, a ja za chol... nie wiem jakie wstawiłem... To jest jakaś kolosalna różnica?

P.S. - Przepraszam za chaotyczną wypowiedź, ale już mnie nie powiem co trafia, jak mi wóz nie działa tak jak powinien . Może to zboczenie zawodowe...

Ostatnio edytowane przez patiomkin11 ; 08-08-2013 o 09:24
patiomkin11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem