Temat: [Mondeo 2000-2007] czynności przy wimianie koła dwumasowego
View Single Post
Stary 08-08-2013, 18:07   #9
jakubzawarty
ford::average

Imię: Kuba
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 90
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: czynności przy wimianie koła dwumasowego

Cytat:
Napisał karloss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co wy Panowie gadacie. Jak się rozbiera przód i np. drążki kierownicze odkręca od piast bez kręcenia nimi. to gdzie później chcecie i czym robić regulację geometrii w Mondku? No sorry, ale chyba chcecie jeździć na geometrię dla poprawy psychicznej bo koleś na stacji diagnostycznej dotknie podwozia w waszym aucie i już będzie ok.
Tak jak wspomniał Kolega wojtekjanus: jeżeli mechanik sensowny to geometria (a w zasadzie zbieżność) jest zbędna.

Robiłem całą geometrię w ASO w Rybniku jakieś 3 miesiące temu, a 2 tygodnie temu wymieniałem sprzęgło, po złożeniu okazało się, że kierownica jest przestawiona. Pojechałem na zbieżność i okazało się, że są lekko pozmieniane wartości w stosunku do wyjściowych z ostatniej geo. Jeszcze nie słyszałem, żeby którykolwiek mechanik (nie szwagier w garażu) nie ustawiał geometrii bo zdjęciu sanek. W teorii masz rację, że nie ma możliwości rozregulowania, bo nie ruszamy drążków ale w praktyce to już inna bajka
jakubzawarty jest offline   Odpowiedź z Cytatem