Cytat:
|
Napisałeś że wymieniłeś olej. Może się trochę rozlał przy wlewaniu, wlew jest po wyżej wtryskiwacza w twoim silniku.
|
Olej mi wymieniał mechanik u którego byłym pierwszy raz i cały czas patrzyłem mu na ręcę - raczej nic mu się nie ulało ale bardziej niepokoi mnie wyciek na posadzce w garażu - jest zbyt duży i to ewidentnie olej napędowy a nie silnikowy.
Bump:
Cytat:
|
Za bardzo nie widać zbyt dużego wycieku. A przy filtrze paliwa jest sucho?
|
Niestety dość trudno obejrzeć w całości filtr paliwa ale przypominam sobie że ten mechanik miał dość duży problem z jego ściągnięciem a później zapomniał po wymianie na nowy go odpowietrzyć i jakąś szczykawką go zalewał bo samochód nie chciał mi odpalić. Z przodu na pierwszy rzut oka filtr paliwa jest suchy ale co się dzieje z tyłu ? Pierwsza rzecz jaka mi wpadła do głowy zaraz po zidentyfikowaniu problemu to właśnie filtr. Samochód chodzi równo, nie gubi obrotów, prosiłem jeszcze moją żonę żeby przypatrzyła się temu wtryskiwaczowi jak będę trzymał go przez chwilę na 3 500 - 4 000 obr. ale nic nie ciekło w tym momencie.
Bump:
Cytat:
|
Ja mam 2.0 ale ostatnio mialem podobny wyciek. Wymienili mi wezyk paliwa, koszt z robocizna z tego co pamietam ok 300zl. Bylem ostatnio u mechanika przez przypadek i pokazal mi mondeo ktore do niego zholowali. Zapalilo sie przez podobny wyciek, stopilo sie sporo plastikow, uszkodzily wtruskiwacze. Nie ignoruj tego wycieku.
|
Nie ma mowy żebym zbagatelizował problem ! Za 3 tygodnie, tak jak pisałem z rodziną jadę do Włoch i czeka mnie 900 km w jedną stronę. Jutro z samego rana jadę już do mojego starego mechanika bo wrócił z urlopu - może coś zaradzi !
Nie ukrywam że już myślałem że ta formuła do czyszczenia wtryskiwaczy STP którą wlałem tydzień temu coś uszkodziła lub rozszczelniła. Mam nadzieję, że to nie ona jest powodem tego problemu.