Cytat:
|
To jednak kultury jazdy Ci brakuje
|
Nie Tobie to oceniać, a na pewno nie po wpisie na forum czy też jego fragmencie wyrwanym z kontekstu. Spójrz na to z innej strony - gdyby nagle wszyscy kierowcy stali się mną (identycznie zachowującą się kopią) to nikt na nikogo by nie trąbił, bo nikt nikomu by nie zajeżdżał drogi - czy można sobie wyobrazić bardziej kulturalnych kierowców niż ja w takim ujęciu???
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Też używam klaksonu (żeby się nie zastał ) ale najczęściej na sygnalizacji świetlnej, gdzie zielone pali się od dłuższej chwili, a poprzedzający mnie "kierowca" grzebie w...nosie
|
w takiej sytuacji używam szczekaczki z CB (głośnik PA na zewnątrz auta) i mówię: "bardziej zielone już nie będzie!". To chyba najdelikatniejszy i najzabawniejszy sposób na gapowicza.
Cytat:
|
staram się nie trąbić, zdarza mi się jedynie, mając go później przed sobą, oświetlić mu drogę i umysł dalekosiężnymi, albo długimi
|
każdy ma swój sposób i każdy sposób ma też swoje wady - w tym przypadku oślepiasz delikwenta, czy to lepsze od "ogłuszenia"? Nie będę osądzał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
klakson w takiej sytuacji pomaga jedynie trąbiącemu, całą resztę tylko dezorientuje
|
z tym się nie zgodzę...