Podłączę się do tematu mam podobny problem u siebie co kolega Gil
Od początku (zakupu auta) funkcja niezapiętych pasów u mnie nie działała, wywnioskowałem że poprzedni właściciel deaktywował tę funkcję, ale podczas sprzątania zauważyłem pod siedzeniem że wtyka od zapięcia pasów nie jest podłączona więc ją wpiąłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i się zaczęło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mimo że mam zapięte pasy to kontrolna świeci i pipczy, czasem pomaga rozpięcie i ponowne zapięcie pasów podczas jazdy ale czasem
W zapięciu szukałem mikrowyłącznika, który na początku obwiniałem ale w zapięciu nie ma mikrowyłącznika chyba jest kontakton. Teraz wziąłem magnesik i testuje (podczas jazdy) jak zaczyna piszczeć to do zapięcia przykładam magnesik wypinam i wpinam ponownie pasy i działa
jednak testuję to jeszcze, bo przedtem też miałem sytuację (bez magnesika) że wypięcie i wpięcie pasów pomagało ale rzadziej
Próbowałem funkcję sygnalizacji pasów deaktywować i aktywować ale cała procedura jaką wykonuję nie daje żadnych rezultatów.
Jak nic nie pomoże to zrobię ręczną deaktywację czyli jak poprzedni właściciel wypnę wtyczkę pod siedzeniem