Ustawienia "na leżąco" wyglądają tak jak na zdjęciach z C-maxa. Porównując do np. Fiesty tutaj jest ciut bardziej pochylony, a to dlatego, że siedzisko jest bardziej na płasko w C-maxie.
Przy pierwszej jeździe obawiałem się jak się moja córcia zachowa, bo to dopiero 5 miesiąc. Dodatkowo żona jechała wtedy sama, więc nawet nikt nie obserwował dziecka w podróży. Ale ostatnio wybraliśmy się razem i wiemy, że nawet jak nie śpi, to opiera główkę na foteliku mimo tak małego kąta pochylenia. Podczas zakrętów zagłówek trzyma główkę. My jeszcze korzystamy z dodatkowej wkładki na fotelik, ale dla Ciebie już będzie zbędna.
Plusem jest, że widzi coś przez okna boczne, przez tylne chyba nie, bo jest za mała
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście producent każe dociskać isofix fotelika na maksa, ale nie udało mi się to w obu autach. Przy czym fotelik siedzi bardzo sztywno. Przełożenie z jednego do drugiego auta zajęło mi maks 5 minut z czego najdłużej pas top tether ze względu na półkę w bagażniku. Można go przeciągnąć z obu stron, ale tak chyba jest lepiej, bo łatwiej dziecko wsadzić.
Reasumując jestem zadowolony, cenowo też.
edit: po odwróceniu przodem fotelik posiada regulację pochylenia. Wszystkie regulacje są banalnie proste.