View Single Post
Stary 18-08-2013, 13:56   #387
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Cytat:
Napisał galux20 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ile taka zabudowa moze kosztowac/?
Szukaj na Allegro i w specjalistycznych zakładach, tu raczej chłopaki nie wiedzą...
Cytat:
Napisał emil321 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak tam pompy olejowe bo niektóre diesle mają słabe smarowanie i łapią awarie
Raczej nie słyszałem o słabych pompach oleju... Olej minimum to półsyntetyk, jak ktoś mocno grzeje po autostradach to full syntetyk będzie lepszy (turbina).
W duże mrozy ja tankuję zimowe paliwo - najczęściej Ultimate na BP - i nie mam żadnych problemów. Mixol można dodawać w przypadku pompy rotacyjnej i raczej gdy nie ma turbiny - bo tłuste spaliny mogą zawalić zawór upustowy lub ruchomą geometrię łopatek... Ja w starym Transicie lałem Mixol, w nowym przy turbinie nie leję.
Cytat:
Napisał TOMGOL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale dział techniczny transita jest gdzie indziej
Kolega się dopytuje o szczegóły techniczne pod kątem sensowności zakupu Transita - nie ma konkretnego problemu...
Cytat:
Napisał G0 Mułek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wojtku pominąłeś silnik 2.0TDDi z mocą 100 KM. Mało pali a jest żwawy. Odpowiadał mi on idealnie.
Pomyliłem się pisząc zamiast 100 KM - 120. Dzięki - już poprawiłem...

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 18-08-2013 o 14:34
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem