Temat: [C-MAX 2003-2007] nie opuszczają się tylne szyby
View Single Post
Stary 19-08-2013, 19:53   #7
knt999
ford::beginner

Imię: Mirek
Model: MONDEO Titanium X
Silnik: 2.0 tdci 140KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: nie opuszczają się tylne szyby

Witam, po 3-miesiącach postanowiłem znów ruszyć temat niedziałających tylnich szyb w moim C-MAX'ie.

Otóż rozebrałem dziś boczki z drzwi i jak się szło domyśleć guzik zobaczyłem i się dowiedziałem:
- kable wygląda, że są połączone (jedna wiązka jest nie wpięta - ale po kolorach kabli wyglądają mi na audio fot. w załączeniu),
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...069413e06.html
- jeśli wciśnie się przycisk opuszczania to słychać w tym mechanizmie/silniczku "pstryk" i zero reakcji, odkręciłem silniczek z drzwi i tak samo "pstryk" i nic więcej,
- jeśli na drzwiach kierowcy włączę blokadę tylnich szyb, podświetlanie tylnich przycisków opuszczania się wyłącza,
- akumulator rozłączałem - nie pomogło,
- wyciągałem bezpiecznik - jeśli dobrze znalazłem - nr 63 (25)- o dziwo szyby bez niego przednie działały...
- nie mam niestety kabla aby połączyć się z komputerem i to sprawdzić czy są jakieś błędy...

Zastanawiam się czy ma sens jeszcze rozebranie przednich drzwi i przełożenie silniczka do tyłu i sprawdzenie czy będzie działało opuszczanie?
Czy silniczki są te same?
Ma to sens w ogóle? Jeśli tak to przednie boczki drzwi tak samo się demontuje jak tylne?

Proszę o pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli w ogóle jest możliwa na odległość...

Jedyny plus dzisiejszych napraw, to poradziłem sobie dzięki temu forum z niedziałającymi światłami wstecznymi - winien był czujnik na skrzyni - na razie wyczyszczony i wszystko działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez knt999 ; 19-08-2013 o 19:59
knt999 jest offline   Odpowiedź z Cytatem