View Single Post
Stary 19-08-2013, 23:51   #43
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: wycieraczki-jakie pasują?

Cytat:
Napisał Czesiek_ze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak wymienisz same gumki jak ona cała jest gumowa poza sprężyną w środku. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oryginalna wycieraczka składa się jakby z dwóch metalowych kawałków spiętych ze sobą na końcach, pióra które idzie pomiędzy nimi, uchwytu, który spina je na środku, dwóch plastikowych spojlerów, które obejmują je z zewnątrz i dwóch plastikowych kapsli, które zatrzaśnięte są na końcach.

Tą wycieraczkę da się rozebrać i wymienić pióra.
Jednakże miałem też wycieraczkę Denso, która wyglądała praktycznie identycznie, z tym, że spojler był zintegrowany z piórem i był gumowy.

Teraz mam wycieraczki Alca Heyner, do których od producenta dostałem po zapasowym piórze do każdej i kosztowały mnie 60PLN.
Wymiana pióra jest łatwa, bo nie ma tych durnych kapselków na końcu, które ciężko ściągnąć - spojler zakrywa końce. Podłączane są przez adapter i to może troszkę psuje efekt, ale za to obniża cenę.

Wycieraczki działają pierwsza klasa, w niczym nie ustępują oryginałom Fordowskim, które miałem na początku i są nawet lepsze od wycieraczek Denso, za które wybuliłem 120PLN (działały fajnie przez miesiąc, a potem zaczęły piszczeć, a po kolejnych dwóch miesiącach nierówno zbierać).

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem