View Single Post
Stary 24-08-2013, 12:35   #1325
pietrek_01
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDI, 115 PS
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Hałasujący napinacz paska klinowego - wymienić cały napinacz czy tylko te kółko?

... i jeszcze raz ukłon w stronę kolegi dbdrag, w ramach małego sprostowania ( co by mógł spokojnie spać i nie dręczyły go myśli o specjalnych modelach dla "nie specjalnych" klijętów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ; ja kupiłem auto w salonie co gwarantowało mi stan faktyczny licznika i bez wypadkowość. Przejechałem około 170 tkm po "zachodnich" drogach. Auto było serwisowane u b.-dobrego kolegi mechanika, który robił jak swoje ( który wie co to jest klucz dynamometryczny umie się nim posługiwać i wie z jaką wartością dokręcać). Zdarzyło się że musiałem korzystać z usług innych warsztatów tam temat siła dokręcania i odpowiedni klucz to obcy temat !!!. I często mój kolega miał coś do poprawki ( jak znalazł czas) po tak zwanych " warsztatach" i " mechanikach - iluzjonistach". A u niego obce słowo to REKLAMACJA !!!. Sumując - podstawą są części oryginalne lub wysokiej klasy zamienniki, człowiek który wie co robi zgodnie z zaleceniami forda i w jakich warunkach eksploatujemy auto !!! Oczywiście i ja w moim aucie reperuje i wymieniam cześć. Tylko NIE CZEKAM DO ostatniej chwili.I dla tego dojechałem z "A do B" bez niespodzianek. Mam nadzieję że kolega ma teraz więcej wyrozumienia dla mojego " szczególnego" przypadku. Pozdrawiam . Ps. jestem na forum bo mój kolega miał wypadek samochodowy ( pijani kierowca ) wjechał w jego auto. Wiec ma problemy zdrowotne .
pietrek_01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem