Jak już wspominałem kupiłem do ST220 cztery dystanse. Teraz trochę więcej szczegółów.
Są to przykręcane dystanse o grubości 20 mm. Są sprzedawane w kompletach na jedną oś, czyli jeden komplet to dwa dystanse.
http://www.eibach.pl/eibach-ford-mon...8-pi-4642.html
Jak tylko je odebrałem, to miałem mocno mieszane uczucia, bo te 20 mm dystansu na jedno koło jakoś tak strasznie grubo wyglądało. Zaraz przed oczami miałem obraz swojego samochodu, który albo ociera kołami o nadkola, albo nawet wygląda jak po wiejskim tuningu z połową koła wystającą poza samochód.
Myślałem, że przesadziłem z grubością...
No ale tłumaczyłem sobie, że przecież na forum napisali, że ta grubość będzie OK.
A te 20 mm prezentowało się tak:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Założyłem te dystanse.
No i ?
Wizualnie wyszło bardzo fajnie. Nie widać nawet tych 20 mm.
Koła po prostu ładnie zrównują się z linią błotników.
Bałem się, że będzie wyglądało to śmiesznie, ale jest fajnie.
Co więcej teraz dopiero auto wygląda, moim zdaniem, tak jak powinno wyglądać przy wyjeździe z fabryki!
Optycznie to tylko taki mały dodatek, nie rzucający się w oczy, ale robiący fajne ogólne wrażenie.
A tutaj zdjęcia pokazujące auto bez dystansów i z dystansami.
bez dystansów (18x7,5 ET 52,5) :
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z dystansami 20 mm (a więc ET wyszło 32,5) :
I jeszcze inne ujęcie "przed" i "po".
bez dystansów:
z dystansami 20 mm :
Ja kupiłem 4 dystanse o identycznej grubości, chociaż na tył mogłoby wejść nawet 25 mm. Nie chciałem jednak ryzykować zmiany charakterystyki prowadzenia.
Ale o tym później...
Co myślicie o tej modyfikacji?
(pytam tu o kwestie wizualne, bo o prowadzeniu auta napiszę później)