antywira mam kasperskiego natomiast dzisiaj jak poprawiłem fabryczne ustawienia pod elma odpaliłem kabelkiem jakąs stara wersję natomiast nowa co jest wyżej ni huhu nawet sprawdzałem programem hyperterminal i pokazywało mi po komendzie 0100 no data na spv1 i 2 pewnie dlatego że chodzi po canie moja wersja kabelka to 1.5 wszystko śmiga tzn każdy jakiś dziwny program typu scan tools forscan itd a elm jedynie najstarszy a ten nowy ni huhu.
Temat jest dla mnie osobiście interesujący bo kiedyś poprzedni właściciel zmieniał radio na inne i błędy mi wywala co jakiś czas stąd pytanie o poradę.
Pozdrawiam
Ps właśnie próbowałem odpalić elma w trybie on line i wyskakuję błąd tekstu o co w tym wszystkim chodzi
Tak dla potomnych przeszperałem wczoraj pół nocy forum rusków znalazłem że problem leży po stronie wpisów w rejesytrach ze starszej wersji elma usunąłem sciągnełem innego elma i działa coś pięknego hehe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze teraz inne pytanie mam chciałem zgrać ustawienia starego pcm biorę read proces dochodzi do 15% i wywala błąd co ustawić aby zgrać stara wersję oprogramowania i poeksperymentować z nowa wersja softa jak wyjdzie oczywiscie na 1.6 tdci ustawiałem porty jak podawał kolega wcześniej na szybkośc 2000000 i ni huhu na żadnym nie chce wywala jakiś błąd 33 o co z tym chodzi