Cytat:
|
Kolego na 90% zegary Ci padają ( odbiór danych z sieci CAN)
|
miałem podobnie jak w temacie (jedynie esp mi się nie paliło, bo nie mam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Po lekkim uderzeniu w licznik kontrolki gasły i za chwilę pojawiały się znów. Jeśli nie uderzałem to po pewnym czasie "niewłaściwe" kontrolki gasły a zostawała zapalona zębatka z wykrzyknikiem, oczywiście po zmianie biegu (w górę i w dół) zamulony był przez ok 3 sec.
Wyjąłem licznik (wystarczy odkręcić dwie śrubki torxem pod zdejmowaną maskownicą i podważyć czymś- u mnie nie chciał wyjść poprzez szarpnięcia, jak pisał któryś z poprzedników. Podważać w dół, zatrzaski są). Podociskać licznik, wypiąć i wpiąć przewód. Zrobiłem już ponad 200km po różnej nawierzchni i jest ok.
Można to zrobić w 10 minut. Dodatkowo, licznik "lepiej świeci bo coś podociskałem, widać czerwone podświetlone obwódki wokół wskaźnika temp i paliwa)
p.s. po ponownym podłączeniu licznika na zegarze w radio wyskoczyły mi trzy kreski. Radio grało, ale zegara nie było. Włączyłem radio i po chwili wyłączyłem. POwróciła godzina na radio, choć przestawiona. Wszystko cacy.
pozdrawiam