Dzwoniłem do właściciela. Twierdzi, że jakiś sworzeń przy rozrządzie puścił, pogięły się dwa zawory i coś tam jeszcze, więc zrobił kompletny remont, a przy okazji wymienił sprzęgło itd.
Może i remont jest zrobiony ok - twierdzi, że od tego momentu nie bierze ani grama oleju, ale to mnie trochę martwi, bo to oznacza, że wcześniej brał. A ten fakt, razem z marką instalacji LPG (jakis Gaz System, sekwencja - nie znam) sprawia, że zastanawiam się, czy ta instalka była dobrze wyregulowana i co to w ogóle jest.
Ponadto jakieś "niewielkie" wykwity rdzy na drzwiach i nadkolach oraz opony letnie i zimowe tak na jeden sezon, więc musiałbym dołożyć co najmniej na komplet wielosezonowych, a to już podraża koszty ponad miarę (bo trzeba liczyć jeszcze zmianę płynów ustrojowych itd.).
A założenie jest takie, by zmieścić się "na gotowo" w dyszce. Jak sie zdarzy jakiś dramat, to trudno - kasa jest, ale założenie jest założeniem.
[edited]
aha, przypomniałem sobie - ta awaria spowodowana była awarią pompy wody.
[edited 2]
nie zauważyłem, że mondek jest w dziale sprzedam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.