View Single Post
Stary 28-08-2013, 07:37   #109
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
Domyślnie Odp: Oszustwa na podatku VAT w autach z impotrtu !!!!!!

no to już chyba wszystko na ten temat. Logika podpowiada jedno a urzędy i tak swoje zrobią, nabywca niech się buja, jego problem, nie nasz (urzędów).

Kolejne opisy warto przeczytać całość:
http://bez-wypadkowe.net/showthread....%C4%99t-na-VAT

Wybrane fragmenty z w/w linku

"...grupka cwaniaków za wszelką cenę próbuje przekonać w komentarzach, że nie ma się co obawiać i, co więcej, opłaca się kupić takie auto, bo jak przyjdzie co do czego nie ma podstaw prawnych do przeniesienia na nabywcę zobowiązań za VAT. Oni liczą, że w odpowiedniej ustawie będzie coś w stylu "jak kupisz auto od handlarza z przekręconym VATem to zapłacisz go z odsetkami po pewnym okresie czasu". Dopóki czegoś takiego nie ma, to wolno i warto kupić takie auto bo jest tanie... ręce opadają. Nie żal mi takich ludzi jak wtopią kasę..."

" Do osób komentujących to nawet nie dociera, że w dolnośląskim jest akcja na szeroką skalę i cofają prawa rejestracji samochodów i zakaz robienia czegokolwiek z samochodem"

"tylko, że jak ktoś kupuje auto ze świadomością przekrętu na VAT i podejściem ("nic mi nie zrobią", "a gdzie jest napisane, że mnie ukarzą", "pewnie Ci z FV23 chcą więcej zarobić", "po co mi VAT") to już nie jest niewiedza, a zuchwalstwo i głupota.
Doskonały przykład to fora dot Fordów- wniosek jeden: lakier ori, wypas dobry, cena niska- brać. Żadnych konsekwencji nie ma. Aż se chyba kupie jakiegoś Titanium X z alcantarą, duża navi etc za 32 tys PLN, jak część tamtejszych forumowiczów. W końcu jeżdżą już miesiąc i nic.."

"Ale to chyba już taka nasz narodowa specjalność że każdemu się wydaje że jest mądry, cwaniak nad cwaniaka i każdego przeroluje A do tego ta wielka chęć popisania się przed sąsiadem, rodziną itp.. za czym często nie nadąża realna zasobność portfela no więc rynek wymaga to musi być tanio i full wypas
Niby to forum ma nazwę bezwypadkowe, tylko patrzcie po paru latach jak to poszukiwanie powypadków i kręconych liczników uświadomiło ludzi wiedzą już że jest miernik lakieru, chociaż najczęściej i tak nie potrafią go prawidłowo obsługiwać wiedzą już że liczniki się kręci, to by chcieli najlepiej rachunki nawet za wymiany żarówek od momentu wyjechania z salonu tylko ciągle jedno się nie zmienia, wszyscy szukają tanio, a że rynek nie lubi próżni to jest oferta i mają samochody gdzie mogą sobie używać czujnika do woli, mają teczkę papierów z którą mogą sobie lecieć do ASO i powiedzą im że są autentyczne I nikt sobie w w/w sytuacji nie zada pytania czemu jest tak tanio, że przez 3 lata samochody potraciły ponad 50% swojej pierwotnej wartości jeżeli nic im nie dolega bo przecież lepiej się podniecić jak to ja jestem cwany i tanio wyrawłem igiełkę Mnie tylko ciekawi jakie będą następne kreatywne pomysły żeby polak dostawał taniej niż najtaniej bo że rynek się oczyści to raczej niema co liczyć, może za pare pokoleń to nastąpi "

"W obecnym czasie nie ma takiej możliwości aby zabronić poszukującym kupić taniej i nabywać auta u oferentów co takowe proponują jak i tym oferentom zabronić prawnie sprzedaży tychże oferowanych !! .( o ile NIE SĄ SĄDOWNIE UDOWODNIONE, że pochodzą z przestępstwa )

Panowie to zwykła polityka - CO NIE JEST PRAWNIE ZABRONIONE JEST DOZWOLONE (a jak udowodnisz "wałkowarzowi" na VAT , że on nie chciał tych podatków później z karą zapłacić ? )
- Fakt nijak tu się ma etyka sprzedawcy, uczciwa konkurencja i dobro konsumenta ....ale tak naprawdę to kto o to dobro dba ?

Nawet Nasze Forum jest ostatnio zdominowane przez większość takich ogłoszeń - i jak tu pomóc pytającemu / poszukującemu skoro w "takich" anonsach przebieg prawie zawsze jest potwierdzony , skorupa prawie zawsze w oryginale , super wygląd , wypas-marzenie i cena sporo bo o dobre KILKA TYSI NIŻSZA .

Trudno - nikogo co nie umie czytać i wyciągać wniosków nie uchronimy przed jego własną decyzją ......my róbmy swoje - choćby dla tej pozostałej 20% części POmrocznej populacji co woli kupić lub sympatyzuje z Nami lub Nam podobnymi ."

Ostatnio edytowane przez czeslaw555 ; 29-08-2013 o 17:50
czeslaw555 jest offline   Odpowiedź z Cytatem