Temat: [Mondeo 2007-2014] Program konfiguracji - ELMconfig
View Single Post
Stary 28-08-2013, 11:11   #172
Maksikaz
ford::beginner

Imię: Max
Model: Mondeo MK5 kombi
Silnik: 1,5 EB 160 Automat
Rocznik: 2019
Unhappy Odp: Program konfiguracji - ELMconfig

Cytat:
Napisał Maksikaz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem nowy - proszę na mnie nie krzyczeć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Mam działający zestaw na ELMie - na szczęście kupiłem interfejs jakieś dwa lata temu do Foki - i po przeróbce i zamontowaniu przełącznika wszystko działa a nawet śmiga z prędkością 500000bps.

Tak czytam na rożnych forach (niniejszym, rosyjskim i angielskim), staram się ze zrozumieniem i chyba mam już za dużo informacji :-).

Więc krótkie pytania do fachowców:
1. w ELM Config 2.10 - zmiana konfiguracji odbywa się wyłącznie na stronie Centralnej Konfiguracji Pojazdu (po zaczytaniu z BCM)? W IPC jest tylko kopia (nie muszę jej modyfikować równocześnie z BCM) ?
2. Po zczytaniu i zapisaniu kopii BCM - nigdzie nie mogę znaleźć parametrów do opcji (zamykanie przy prędkości .... km etc) - czy to kwestia platformy (Mondeo MK4), powrotu do starszej wersji ELMConfig - czy jestem tłukiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
3. Jeśli dobrze zrozumiałem - dodatkowe funkcje (np. Hill Assist) - to nie tyle kwestia modułów co plików kalibracji do tych modułów (pytanie czy jest możliwość ich pozyskania - na bazie konkretnych funkcjonalności, wymiany między pojazdami - przy zgodności hardwarowej modułów.

Ostatnie pytanie - czy BCM BG9T-xxxxxx-EL to kompletna bieda, czy wypas tylko trzeba zmienić plik kalibracji (mam AL) ?

Co złego to nie ja :-)
Nieładnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Nawet nikt nie odpowiedział żebym się wypchał ...
Maksikaz jest offline   Odpowiedź z Cytatem