View Single Post
Stary 28-08-2013, 15:21   #1107
T0MESSI
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: MONDEO Mk3
Silnik: 2.0 TDCi 130 KM
Rocznik: 2003 Hatchback
Domyślnie Re: TDCi wtryskiwacze - samodzielna naprawa i próba przelewowa

Dobra już jestem po próbnej jeździe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wrażenie super chyba dlatego, żę dawni je śmigałem, ale nie o tym piszę.. Dzięki Panowie ogólnie za wszelkie diagnozy oraz porady Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A mianowicie układ odpowietrzony.. odpalił od razu chwilę zatelepał, a później równa w miarę cicha praca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. próba przelewowa przezd rozkręceniem wtryskiwacza wynosiła (ciepły silnik, 4 min) 1 - 24ml, 2 - 40ml, 3 - 20, 4 - 20ml. Po wymianie zawoka pzrelewy pokazałay: 1 - 24ml, 2 - 28ml, 3 - 19, 4 - 20ml. Niby dobrze, ale to ciężkie odpalanie na ciepłym silniku (głowny powód) nadal pozostał, ale przejechałem dziś ok. 15 km i zapalałem i gasiłem go i powiem, żę jest dobrze, ale myslę, że może być lepiej.. chyba, że mam już jakąś manie.. jak pisaliście wcześniej może to być zaworek lub rozpylacz i wydaje mi się że musze jeszcze wymienić rozpylacz??

Info odnośnie stanu rozpylacza (według mnie): Stan ogólny dobry, sprawdzałem strzykawką czy wszystkie 6 otworków są drożne i raczej są drożne, ale raz psikały 4, a raz 5 no i 6.. nie wiem czy to wina za słabego ciśnienie w strzykawce??

Ostatnio edytowane przez T0MESSI ; 28-08-2013 o 15:24
T0MESSI jest offline   Odpowiedź z Cytatem