View Single Post
Stary 01-09-2013, 22:22   #2
bubi14
ford::amateur

Imię: Kuba
Model: ford focus II
Silnik: 1,6 VTi
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Wymiana wariatorów i zaworów VCT. Focus 1.6 115KM. Polecany warsztat, Warszawa.

Witam! Sam szukałem odpowiedzi w necie na powyższy błąd i pomógł mi w tym kolega drake na jednym z forum. Należy wymienić wariatory wałków rozrządu. Błąd ten oznacza problem z dolotowym ale lepiej wymienić od razu dwa. Kolega polecał "ford e sklep" i tam zamówiłem- na stanie nie posiadają tylko sprowadzają na zamówienie. Koszt 615 zł za 2 wariatory (ssący i wydechowy), 2 śruby na wałki i uszczelka pod pokrywę zaworów. (od razu uprzedzam że wysłali mi zła uszczelkę nie od tego modelu ale sklep spokojnie mogę polecić) Autko się teraz pięknie zbiera z niskich obrotów no i błędu nie wywala. Szkoda kasy na inne części.
Dodam , że tydzień przed wymiana wariatorów wymieniałem rozrząd kompletny z pompą i błąd dalej wywalało. Na jednym z forów kolega drake wyczerpująco opisał błąd P000A i jego eliminację. Pozdrawiam

Bump: Mechanik bedzie potrzebował przyrząd do blokady rozrządu i do blokady wałków, mój magik blokadę wałków wykonał sam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bubi14 jest offline   Odpowiedź z Cytatem