Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy
Witam
Panowie, od około tygodnia mam problem z blaupunkt nx – sony Xperia L. Piszę tak bo nie wiem gdzie leży problem. Od paru miesięcy mam zainstalowane nowe oprogramowanie do radia NX – wymagane do nowej mapy – soft z naszego forum (zdjęcie 01). Wszystko było OK. Urządzenia się widzą i łączność bluetooth jest. A oto problem:
Gdy wybieram z funkcji na „kierownicy – Conwers” osobę do której chcę dzwonić, dzwonię i zakańczam połączenie z manetki za kierownicą – jest OK.
Natomiast, gdy wybieram z panelu radia Blaupunkt NX osobę do której chcę dzwonić, dzwonię i próbuję zakończyć połączenie to zakańcza w następujący sposób: osoby już nie słyszę i połączenia nie ma, radio nie gra, a na wyświetlaczu radia pozostaje (zdjęcie 02) i na konwersie jest komunikat (zdjęcie 03). Próbuję zakończyć połączenie naciskając na wyświetlaczu radia czerwoną słuchawkę i nic, więc próbuję rozłączyć manetką za kierownicą – też nic. Nie słychać radia, przyciski wokół panelu nie działają. Dopiero wyłączenie i włączenie radia pozwala na chwilę uruchomić jakieś przyciski, ale tylko na chwilę, bo później ponownie (zdjęcie 02). Dopiero lekarstwem na tą sytuację jest rozłączenie bluetooth. Wtedy wszystko działa.
Może ktoś z Was miał podobną sytuację – proszę o pomoc, już nie daję rady.
Ps: Próbowałem resetowania telefonu - nic, zdejmowałem klemę akumulatora raz na 1 minutę, raz na godzinę – nic nie dało. Próbowałem usunięcia i ponownego połączenia telefonu z pamięci radia – też nic nie pomogło.
Ostatnio edytowane przez Roland074 ; 02-09-2013 o 08:30
|