Bump:
Cytat:
|
Podczas jazdy zaczął przerywać, szarpać, nie można przyspieszyć. Na wolnych obrotach chodzi normalnie. W końcu nie dało się jechać, zgasł nawet na wolnych obrotach.
Nie dało się odpalić. Po około pół godzinie odpalił i jak gdyby nigdy nic, jeździłem dwa dni. Ostatnio to samo - wróciłem na lawecie. Trzy dni jednak jeżdżę (tylko po mieście) po kilka kilometrów i nic się nie dzieje. Boję się oddalić od domu, bo pewnie jak się mocniej rozgrzeje - będzie to samo.
W czasie "dławienia się" gdy przygazowuję żeby wszedł na obroty, dymi na siwo i strasznie szarpie. Nie zapala się żadna kontrolka.
Co to może być??? W pobliżu nikt nie ma komputera do Mondeo TDDI 2001.
|
Witam! Miałem ten sam problem u siebie, a mianowicie działo mi się to samo jak jechałem w trasie i trochę mu depnąłem tak do 180km/h. Tracił moc, silnik przerywał, gaz w podłodze obroty spadały cały czas, dymił na siwo i gasł, jak se postał to odpalał. 3 razy byłem ściągany z trasy. U mnie to była pompa paliwa, która znajduje się pod miejscem pasażera z tyłu po prawej stronie. Wymontowałem pompę, podłączyłem lewe zasilanie, a paliwko ledwo co leciało, podłączyłem więc odwrotnie zasilanie, żeby pompa wypluła to czego się najadła. Może był tam jakiś syf, ale tego nie wiem -może po prostu zawór się zaciął? Miałem kupować nową pompkę - koszt na allegro 140 zł, ale od momentu demontażu i cofnięciu zawartości mam święty spokój. Wczoraj wracałem z Urodzin dziadka i trochę mi się spieszyło, więc przy okazji zrobiłem mu próbę 200 km/h i ku mojej uciesze dojechałem do domu mydełkiem o własnych siłach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i chodzi jak ta lala
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
witam podepne sie do posta
mam podobny problem moje mondeo 2 litry benzyna lpg szarpie i dlawi sie czasem cos strzeli w wydech. sprawdzilm juz chyba wszysko
tj
1. nowe swiece ford
2.zmoana przewodow wn bosch be z zmian
3.podmieniona cewka wrz z kablami WN
4.diagnostyka komputerowa blad ( uboga mieszanka)
5.nowe filtry gazu
gaz sekwencja zalozona okolo rok temu
nie mam juz pomyslu co to moze byc
sprawdzona i wyczyszczona przepustnica oraz przeplywka
spalanie w normie tj okolo 10-11 l gazu w cyklu mieszanym
|
A te objawy na benzynie, czy gazie? Bo jak na gazie to może masz parownik uszkodzony (mębranę prawdopodobnie)?
P.S. Dla tego nie cierpię LPG! Miałem 2 samochody na gaz i wszystkie doprowadzały mnie do szewskiej pasji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.