Odp: Czujnik położenia przepustnicy 1.8 Duratec-HE 2004
Witam, widzę forumowicze są bardzo 'pomocni', ale poradziłem sobie. :)
@cypek80, już odpowiadam:
W moim C-Maxie falowały obroty na biegu jałowym dochodząc nawet do 4000. Pierwsze, na co zwróciłem uwagę, sugerując się wpisami na forum, to sprawdzenie i przeczyszczenie przepustnicy 4M5G-9F991-EA oraz pomiary potencjometru czujnika położenia przepustnicy VP2S6U-9E928-AA . Podręczniki oraz na forum podają jako częstą przyczynę usterki właśnie wadliwy czujnik położenia przepustnicy. I tutaj ważna uwaga: dla modelu focus C-Max 1.8 (2.0) HE, wg katalogu czujnik położenia przepustnicy nie występuje jako osobna część! W autoryzowanym serwisie od razu zalecą wymianę całej przepustnicy za ok. 1100-1800zł, a najchętniej połowę silnika! :))). Ten sam czujnik natomiast występuje jako osobny element przepustnicy od Fiesty - 2S6U-FA. Czujnik p.p. - VP2S6U-9E928-BA można z powodzeniem zastosować wymiennie z VP2S6U-9E928-AA gdyby uległ on awarii. Koszt nowego oryginalnego c.p.p. to 230zł.
Natomiast w moim przypadku przepustnica (jak i c.p.p) okazała się sprawna. Pojechałem do mechanika. Ten włożył dłoń między kolektor dolotowy i stwierdził, że bierze tzw. lewe powietrze. Wymienił pękniętą rurkę i usterka ustąpiła. Koszt naprawy ok. 300zł. (Można samemu za 30zł ;)), jeśli mamy warunki i czas na montaż kolektora).
Jeśli C-Max okresowo traci moc i wzrasta spalanie, co jest szczególnie wyczuwalne podczas gwałtownego przyspieszania, warto zwrócić uwagę na tzw. klapy kolektora dolotowego (wynalazek Forda? hehe), które lubią się zacinać oraz czujnik EGR.
(Przypadki również często opisywane przez forumowiczów, którzy podejrzewali wadliwą pezepustnicę).
Pozdrawiam.
|