Temat: [Mondeo 2007-2014] Alufelgi dopasowanie, opinie
View Single Post
Stary 03-09-2013, 17:55   #239
Markoo
ford::advanced

Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012
Domyślnie Odp: Alufelgi dopasowanie, opinie

Cytat:
Napisał Markoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak to jest z jakością felg, Nie chodzi mi o tzw. "Chińczyki" tylko markowe, a są w bardzo różnych cenach, np:
http://www.felgi.pl/felgi/ford/monde...y3FIOY925kYA==
Cytat:
Napisał jendrekmak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
skład stopu, jakość wykończenia
Niby tak, ale trudno dla osoby nie wnikającej w temat coś znaleźć konkretnego na stronach producenta, odnoszę wrażenie że to w większości tylko różnica w wyglądzie(mam na myśli jednego producenta). Jako że mi nie koniecznie podobają się te najdroższe... a nie chce kupić byle czego, stąd te pytanie.
Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
najlepsze jest to ze kiedys myslalem iz alu felgi musza byc lzejsze od blaszanych a to zwyle nie jest prawda.
Pytanie wiec, jaka przewage maja alusy od normalnych felg?
Owszem są lżejsze, ale to raczej z innej półki cenowej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. inne zalety, aluminium lepiej ciepło odprowadza z hamulców, nie rdzewieją tak jak stalowe... wygląd, rzecz gustu, a jeszcze jedno, przez "szprychy aluminiowe" lepiej można ocenić stan tarcz i klocków, podczas kupowania auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Markoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem