Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana filtra paliwa (diesel) w 2.0 TDCi
View Single Post
Stary 04-09-2013, 18:23   #77
rubra
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: mondeo MK4
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Wymiana filtra paliwa (diesel)

Cytat:
Napisał Yawox Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja to Was podziwiam. Opisałem wymianę filtra krok po kroku. Pokazałem jak i za czego zrobić pompkę. Nie było żadnych problemów, zapowietrzania, psikania plakiem lub innym wynalazkiem. Wystarczy przeczytać mój post. No ale poco, lepiej się mordować kilka godzin, narzekać jaki ten Ford jest beznadziejny, zabić pompę, akumulator, rozrusznik itp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jest naprawdę proste, tylko trzeba chcieć
To ja też ponarzekam na Forda. Trafiłem na Twój post dzięki koledze bomar, Wczoraj wymieniłem wszystkie filtry, dzięki twojej pompce (pompka 24zł, wężyk 4,5zł, końcówka ze starej pompki) i opisowi wszystko ok. Zapomniałeś dodać tylko że przed spuszczeniem ropy z filtra trza zdjąć przewód od zbiornika. Wpadłem na to jak w wiaderku miałem ze 3 litry paliwa. Wymiana filtra paliwa trwała 15 min.
Ani kropelka w kanale, silnik suchy, odpalił bez problemu, żadnych zająknięć, plaka czy czegoś tam.
Wielkie dzięki, prosto tanio i skutecznie.
A gdzie narzekanie? Łokcie i nadgarstki bolą po wymianie filtra w kabinie. Tu Nobel dla konstruktora. Ale da się.
Mając specjalistyczny sprzęt, zapraszam na wymianę filtrów. (28,5 złocisza mnie kosztował, + oczywiście tantiemy dla kolegi Yawoxa)
Nie wiem czy istnieje dział "Nasze Narzędzia"? Ale pompka Yawox powinna tam się znaleźć.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomysł.
rubra jest offline   Odpowiedź z Cytatem