Witam wszystkich serdecznie!
To mój pierwszy post tak więc proszę o wyrozumiałość gdybym pisał niejasno
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przeszukałem forum i nie znalazłem tematu z takim samym problemem więc pozwoliłem sobie założyć nowy wątek. Mianowicie jak w tytule - powyżej prędkości 70km/h (z punktu widzenia siedząc za kierownicą) z lewej strony z okolicy maski (raczej u góry niż gdzieś w okolicach zawieszenia) wydobywa się metaliczne stukanie jakby jakaś blaszka stukała albo coś typu metalowa linka uderzała o blachę. Obroty raczej nie mają tu nic do rzeczy, mówię o spokojnej jeździe na 5 biegu przy prędkości 70-80km/h i więcej. Przy prędkościach rzędy 120km/h i więcej nie słychać bo jest już dość głośno i podejrzewał że dźwięk jest zagłuszony pracą silnika i pędem samochodu. Poniżej 60km/h problem w ogóle się nie pojawia. Dodam że nie ma to nic wspólnego z jazdą po nierównościach, na gładkiej drodze stuka tak samo. Auto kupiłem od wujka który był pierwszym właścicielem Focusa i problem ten występował właściwie od pierwszych miesięcy autka. Zgłaszał to do Forda, stwierdzili że faktycznie stuka, ale nic nie potrafili z tym zrobić bo nic nie znaleźli. Jakiś mechanik fordowski w międzyczasie również próbował temat rozgryźć, niestety również bezskutecznie, więc poprzedni właściciel olał temat. Pomyślałem że spróbuję tutaj - może ktoś z Was w swojej foce miał taką przypadłość? Z góry dzięki za wszelkie pomysły, pozdrawiam!