Którędy odpływa woda z podszybia
Pojawiła mi się woda na wykładzinie (na środku, pod panelem ogrzewania/klimatyzacji). Pisałem już o tym ale post przesunął się na następne strony i jest chyba nieczytany. Znalazłem "króciczkę", która odprowadza skropliny na zewnątrz. Niestety bez kanału nie mogę sprawdzić czy jest drożna. Były opinie, że podszybie nad filtrem pyłkowym jest nieszczelne. Wymianę robiłem sam, z uzyciem oryginalnej tasmy uszczelniającej itd. Mam całkowitą pewność o poprawnym montażu. Natomiast intryguje mnie, którędy spływa woda dostająca się przez dziurkowane lewe podszybie (to nad mechanizmem wycieraczek). Może tam jest coś nie teges, jakieś farfocle, liście itp powodują, że nadmiar przelewa się do osłony filtru pyłkowego.
A przy okazji, może widział ktoś jakiś rysunek jak działa obieg powietrza w systemie ogrzewania. System klapek musi być dość przemyślny: dmuchawa wieje z góry, nagrzewnica cały czas gorąca leży na samym dnie a po drodze wymiennik klimy. Przyznam się, że pierwszy raz spotkałem się z systemem gdzie nie ma zaworu cieczy w układzie ogrzewania.
|