Witam,
to moje pierwsze pytanie na forum wiec witam wszystkich.
Od około miesiąca jestem posiadaczem Focusa mk2 2004 1.6 cdti.
Dwa tygodnie temu miałem niestety niemiły incydent na drodze, mianowicie gość wymusił mi pierwszeństwo z lewej strony. Po kilku metrach hamowania musiałem ratować się wjechaniem na krawężnik. Na oko nic się nie stało, opona nie pękła, felga cała i koło nie cofnięte. Podczas jazdy nie czuć znoszenia, ale... na pewno rozwaliłem amortyzator bo wygląda teraz tak:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mówi się trudno amory do wymiany, ale jest drugi problem, który wydaje mi się istniał już przed incydentem ale chyba ta sytuacja go pogłębiła.
Wydaje mi się, że cieknie maglownica:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w dotyku jest to oleista ciecz przypominająca brudną wodę, olej silnikowy raczej to nie jest bo go nie ubywa no i ma inną barwę. Co o tym sądzicie?