Cytat:
|
Nagralem jak kielich od strony kierowcy rusza sie
|
No piękne dzięki za profesjonalne podejście do tematu, od razu wiele to wyjaśnia. U mnie nie zaobserwowałem takiego luzu jaki Ty prezentujesz na filmiku, tzn dopychając kielich od dołu ku górze. U mnie jest, co mnie niepokoi, a serwis twierdzi że to normalna sprawa, luz tego typu, że jak złapałbyś za kielich dłonią to da się go przesuwać lewo-prawo (u Ciebie pokazujesz góra-dół) i na końcach słychać puk(lewe skrajne położenie) i puk (prawe skrajne położenie). Normalnie to wydaje mi się, iż ten kielich powinien sprężynować (a przynajmniej stawiać duży opór), czyli odepchnięty w kierunku do lewego koła powinien wrócić w kierunku do skrzyni (przynajmniej tak to wygląda zazwyczaj w połączeniach przegubowych w innych autach). Wg mnie skutkiem tego luzu, który jest u mnie, jest jakby luźne drganie "czegoś" podczas jazdy z małą prędkością (do 20km/h) po tzw. tarce (nierównościach poprzecznych) i może mieć związek ze stukami przy zmianie biegów, czy ruszaniu. Dzieje się tak za sprawą pracującej półosi, która "wykorzystuje" luz przegubu.