Odp: Podniesienie mocy 1.6 ecoboost 150KM?
ja robilem 4 miechy po gwarancji, choc bylem zdecydowany robic wczesniej - w sumie to szukalem rozwiazanie juz krotko po kupnie samochodu w maju 2011, problem w tym, ze doswiadczenie miejscowych tunerow bylo praktycznie zerowe i nie chcialem byc krolikiem doswiadczalnym - wystarczylo, ze bylem jednym z pierwszych w polsce, ktorzy nowy 1.6EB w focusie smigali. no i do tego najblizszy tuner, ktoremu oddalbym spokojnie auto znajdowal sie minimum 500km ode mnie... bsr w tym czasie tylko zapowiedzial podniesienie mocy, ale w cenie kolo 900E. bluefin jest dostepny tylko nie dawno. obecnie ma z podniesieniem mocy w 1.6EB doswiadczenie wiekszosc polskich mniejszych czy wiekszych tunerow, wiec wystarczy tylko wybrac tego najblizszego lub ulubionego.
nie wiem jak w polsce, ale na slowacji bluefina wrzuca ci nawet w salonie forda bez straty gwarancji. to samo dotyczy mountunie i ich pakietu MP200 dla focusa, ktory oprocz programu zawiera wydajniejszy ICek (ktory bardzo sie przyda) i inny airbox za przyzwoite pieniadze. niestety mountune na razie nie jest oficjalnie dostepny w polsce i z tego co wiem, na razie nie wiadomo czy w ogole bedzie.
jaka jest szansa, ze ci zniknie program po pierwszej wizycie trudno okreslic, bo wszystko zalezy od tego, czy pojawi sie aktualizacja, ktora bedzie dotyczyc twojego auta...
jezeli bardzo ci sie spieszy, wybierz rozwiazanie takie jak bluefin bez dodatkowych modyfikacji mechanicznych - cena jest w miare ok i jestes bezpieczny. jezeli masz czas i wystarczy ci moc samochodu, to poczekaj do konca gwarancji i wtedy zrobisz z autem co bedziesz chcial. no i jest mozliwe, ze w miedzyczasie pojawi sie rozwiazanie takie jak mountune i zrobisz nawet na gwarancji.
|