View Single Post
Stary 13-09-2013, 11:54   #5
m[g]
ford::beginner

Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Bite auto a krzywienie tarcz czy może być związek ?

Jakiś czas temu również walczyłem z krzywieniem tarcz. Zdenerwowany faktem, że nowe tarcze (Zimmermann) po 1000 km zaczęły bić, oddałem je do przetoczenia - po 2000 km bicie wróciło. Kupiłem wówczas tańsze tarcze RH i znalazłem dobry zakład specjalizujący się m.in. w tuningu, który posiada czujnik zegarowy. Chłopaki dobrze wyczyścili piasty, założyli nowe tarcze, zmierzyli czujnikiem bicie - mieściło się w normach podanych przez producenta. Jeżdżę tak ponad pół roku i nie mam z tarczami żadnych problemów - aż chce się hamować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po całej przygodzie stwierdziłem, że albo mechanik źle przygotował piastę, albo kupiłem jakiś chiński szmelc.
Pomiar można również wykonać na samych piastach, więc zalecam dokładne sprawdzenie zanim kupisz całe zwrotnice - nie kosztuje dużo, czasu też nie zajmuje wiele.
BTW - na kartonie od RH było info "Made in China, Tested in EU", więc z góry założyłem, że bicie wróci. Jak widać - bezpodstawnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez m[g] ; 13-09-2013 o 11:58
m[g] jest offline   Odpowiedź z Cytatem