Cytat:
|
@jacekn8 to ze pasują otwory nie znaczy ze felga jest do danego modelu. Wiesz co to jest ET felgi? Poczytaj to się dowiesz. Ze Ty jeździsz na niewłaściwych felgach nie znaczy ze inni tez powinni.
W mk4 felga powinna mieć ET50
|
Wiem dokładnie co to jest ET felgi, a to różni się tylko (może wg Ciebie aż) 2,5mm. Na stalówkach od MK3 jeździ sporo ludzi nawet na tym forum, a co z tymi co mają nieoryginalne aluminiowe fele (niezależnie czy na lato czy zimę). Znaleźć nieoryginalne felgi do mondeo o dokładnie takich parametrach (wymiarach) jak oryginalne nie jest proste i wybór jest bardzo mały jeżeli chodzi o ET50. Zawsze jest osadzdnie 48, czy nawet 35, a ciężko spotkać 5x108 z ET50.
Zresztą w temacie o felgach koledzy piszą że jeżdzą na ET45, 47 a nawet 35 i wszystko jest OK -
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=94214
W naszym przypadku różnica jest tylko 2,5mm więc prawie nic.
Nie neguję tego że osadzenie to b.ważny parametr ale co innego w miejsce fabrycznego ET50 zakładać ET20, a co innego ET47,5;czy też ET52,5 ! Więc nie popadajmy w skrajności...
Cytat:
|
Myślę że pasują do mondeo, tylko przypuszczam że chodzi o ciężar mondka. Do niego są po prostu zbyt słabe.
|
Też jestem tego zdania, choć napewno problem mógłby się pojawić dopiero przy dobrze załadowanym aucie