View Single Post
Stary 17-09-2013, 12:17   #607
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

Cytat:
Napisał voodo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wielka szkoda, że są to dwa różne czujniki. Pozostaje mi więc zostać niestety przy białej szybie.
wg mnie to szyba atermiczna jest 'warta grzechu' - załóż ten czujnik co masz, a jeśli będzie źle, to ELMConfigiem go wyłączysz (czyli wycieraczki będą pracowały z interwałem czasowym regulowanym gałką na prawym przełączniku) i zaczniesz szukać odpowiedniego czujnika: łatwo go poznać, bo ma napisane IR w kółku, tak samo jak na szybie (czasami trafia się taki na allegro)

Bump:
Cytat:
Napisał voodo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli nie zmienia to pracy czujnika to jakie są różnice między tymi czujnikami?
W jakim celu zastosowano dwa rodzaje czujników?
szyba ma inną budowę, przepuszcza mniej światła do czujnika, więc czujnik musi być inny (czulszy)
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem