Odp: Środek do czyszczenia układu paliwowego .Forté Advanced .
Pan jak Pan,.. każdy mechanik od wtrysków to "jakiś Pan". A co do przeszkolenia to nie żartuj. Chyba nie trzeba specjalnych szkoleń do wlania buteleczki płynu do zbiornika. Bo o takich metodach ( dostępnych dla użytkownika ) tu mówimy. I mam wrażenie, że zawsze jak na forum ( nie tylko tym ) pojawi się jakiś dystrybutor chemii lub przedstawiciel warsztatu, który posiada jakąś maszynke do czyszczenia wtrysków bez demontażu to zawsze murem stają za skutecznością takiej chemii i takich metod.
P.S.
Jaką metodę masz na myśli pisząc "wersja warsztatowa"?
P.S.2
Przypominało mi się, że ten mój mechanik wspominał nawet kiedyś, że jest gotów w ramach udowodnienia swojej teorii zrobić ludziom z różnych for samochodowych taki test. Wymontowanie wtryskiwacza-demontaż-oględziny- potem klient sobie wyjeżdża zbiornik z dodatkiem czyszczącym - ponowny demontaż i sprawdzenie. Zaznaczał tylko, że pisze się na auta, w których wyjęcie wtrysku jest w miarę szybko. Mondeo z pewnością podchodzi. Warunek - uczciwe opisanie testu na forum. Ale nie wiem czy to aktualne bo wspominał mi o tym z rok temu.
|