Witaj.
Hej.
W pierwszym poście masz opis kolorów przewodów lampy lewej. Rozbierz sobie lewy boczek w bagażniku - tamtędy idą przewody do lampy. W punkcie 3-im też to pisałem, że podłączałem się właśnie tam - sprawdziłem która to wiązka idzie do lampy, który kolor przewodu odpowiada za które światło i wpinałem się bezpośrednio w przewody szybkozłączkami. Te szybkozłączki kosztują grosze a mają to do siebie, że nie musisz ciąć żadnych kabli w instalacji w aucie - wkładasz końcówkę odpowiedniego przewodu z haka i całość zaciskasz na odpowiednik przewodzie w aucie a szybkozłączka "wbija" się weń i podłączenie jest gotowe.
Niestety nie ma oddzielnej złączki do haka w tym aucie i to jedyne wyjście. Ale banalnie proste.
Tak wygląda szybkozłączka:
http://goo.gl/IL2Ed0
Jeśli masz za krótkie przewody z haka i nie sięgną nawet do miejsca z lewej strony pod boczkiem (ale w to wątpię - wystarczy puścić przewody przez jakikolwiek otwór od dołu przy zapasówce, są gumowe zaślepki) to wtedy zostaje przedłużenie przewodów, ale sposób podłączenia do auta i tak zostaje ten sam.
Powodzenia ;-)