View Single Post
Stary 20-09-2013, 10:14   #6
Masiek79
ford::beginner

Imię: Masiek
Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: [Focus MK2] Hak holowniczy - montaż

Witaj.
Hej.

W pierwszym poście masz opis kolorów przewodów lampy lewej. Rozbierz sobie lewy boczek w bagażniku - tamtędy idą przewody do lampy. W punkcie 3-im też to pisałem, że podłączałem się właśnie tam - sprawdziłem która to wiązka idzie do lampy, który kolor przewodu odpowiada za które światło i wpinałem się bezpośrednio w przewody szybkozłączkami. Te szybkozłączki kosztują grosze a mają to do siebie, że nie musisz ciąć żadnych kabli w instalacji w aucie - wkładasz końcówkę odpowiedniego przewodu z haka i całość zaciskasz na odpowiednik przewodzie w aucie a szybkozłączka "wbija" się weń i podłączenie jest gotowe.

Niestety nie ma oddzielnej złączki do haka w tym aucie i to jedyne wyjście. Ale banalnie proste.

Tak wygląda szybkozłączka: http://goo.gl/IL2Ed0

Jeśli masz za krótkie przewody z haka i nie sięgną nawet do miejsca z lewej strony pod boczkiem (ale w to wątpię - wystarczy puścić przewody przez jakikolwiek otwór od dołu przy zapasówce, są gumowe zaślepki) to wtedy zostaje przedłużenie przewodów, ale sposób podłączenia do auta i tak zostaje ten sam.

Powodzenia ;-)

Montaż świateł dziennych / Montaż haka / Montaż CB w popielniczce - posty 5 i 6

Ostatnio edytowane przez Masiek79 ; 20-09-2013 o 10:21
Masiek79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem