View Single Post
Stary 23-09-2013, 19:42   #55
JohnLenin
ford::advanced

Model: Focus MK3
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wtryskiwacze piezoelektryczne Simens, pytanie.

Cytat:
Napisał tomek st Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja ostatnio, niestety doświadczyłem awarii jednego z wtrysków, ale sytuacja była nieco inna. Co jakiś czas wyskakiwała mi usterka silnika, samochód tracił moc i mocno telepał sie silnik na jałowym, po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu wszystko wracało do normy i tak raz na może kilkaset km. Później coraz częściej i w końcu praktycznie nie dało sie jechać. Po diagnostyce wyskoczył błąd, chyba przerwa na trzecim wtryskiwaczu, diagnoza jednego fachury, że to może być problem z wtyczką od wtryskiwacza była błędna.
Okazało się, że jednak wtrysk, a dokładnie uszkodzona cewka wtryskiwacza (niestety z nim zespolona i niewymienialna oddzielnie) która raz go załączała, raz nie po wymianie samochód odżył i chodzi jak trzeba.
Po tym doświadczeniu mogę stwierdzić, że wtryski i cały układ Siemensa to jedna wielka mina, nie dlatego że się psuje tylko że naprawiać regenerować się nie da, używek mało, niewiele fachowców chce się tym bawić, a nowe kosztuje nieprzyzwoite pieniądze.
JohnLenin nie wiem skąd dokładnie jesteś, ale akurat mnie ta awaria dopadła w podkarpackim dokładnie w Kolbuszowej, dzięki pomocy jednego bardzo uczynnego człowieka, (jednego z warsztatów w Kolbuszowej, nie zajmującego się dieslami) który stracił pół dnia obdzwaniając szroty, warsztaty i znajomych w okolicy 60km udało mi się w efekcie dotrzeć do Warszawy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdr
Tomek, cieszył bym się gdyby pojawił się konkretny błąd, wtedy naprawa i jazdaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tak to szukanie nie wiadomo czego.
JohnLenin jest offline   Odpowiedź z Cytatem